Forsiden  •  Sundhed  •  Miljø  •  Etik  •  Politik  •  Mad  •  Oversigter  

 

 

Vi spiser ude...

 

 

HappyCow, Danmark

 

HappyCow, Global

 

Vegguide, Danmark

 

Vegguide, Global

 

London

 

New York

 

 

 

1 Malmø

2 Berlin

3 Hamborg

 

 

1 Rapport fra Malmø, maj 2010

 

Konen og jeg havde booket et tilfældigt – billigt – hotel på internettet for en enkelt nat, fredag den 21. maj til lørdag den 22. maj, dobbeltværelse med morgenmad, danske kr. 697,55 alt inkl. Det blev Elite Hotel Residens, Adelgade 7 (indgang om hjørnet fra Kansligatan), lige over for Centralstationen. Det var ganske mondænt med maghoni(lignende?) paneler, blankpudsede messinggelændere, specialsyede tæpper på gulvene, kæmpe buet trappe fra foyeren til første sal og alt muligt fis. Også værelset var i samme stil, så vi følte os som ren overklasse.

 

Der kom 240,00 svenske kr. oveni for parkering, men det var delvis vores egen skyld. Malmø er opdelt i parkeringszoner, rød, grøn og hvid, så hvis vi havde parkeret et stykke fra hotellet, ville vi have sparet godt 100,00 kr.

 

 

Astrid och Aporna, Gustav Müllers Gata 2

Vi kom sent om eftermiddagen, men havde alligevel tid til at købe ind, så det var overstået. Af en eller anden grund er det endnu ikke lykkedes for os at spise på Astrid och Apornas Café i Bergsgatan 20. Det er mere butikken, der trækker. Nordens største veganske butik med gode åbningstider: mandag-torsdag 9-19, fredag 9-20, lørdag 10-17 og søndag 11-16. Vi købte for 2.000,00 svenske kr., bl.a.

 

Mandelmælk, quinoamælk, hvedegræsdrik, tamari, hvid miso, hvidvinseddike, 5-6 slags bønner på dåse (til nødløsninger), 1 kg hampefrø, hampesmør, cashewsmør, 2 kg cashewnødder, valnødder (160,00 sv. kr. pr. kg), græskarkerner (140,00 sv. kr. pr. kg), cornflakes, burgermix, falafelmix, sojaspiskefløde, boullionpulver, b-12 tabletter, sojaflager, quinoaflager, hirseflager,  spirulinaspaghetti, sojabønner (22,00 sv. kr. pr. kg), sorte ris (45,00 sv. kr. pr. kg) samt sødkartofler.

 

 

Krua Thai Restaurang, Møllevangstorvet 12-14

Så gik vi ud i byen for at finde et sted at spise. Vi havde ikke lyst til Vegegården (kinesisk næsten vegansk), fordi vi tidligere har kigget derind og ikke fundet det interessant. Men asiatisk mad ville vi gerne have, så vi havde set på Google-kortet over Malmø, at der lå en håndfuld i Møllevangs-kvarteret. Og de havde da også alle et par veganske retter at tilbyde, så vi valgte KruaThai Restaurang, hvor man kunne spise ude med udsigt til torvelivet. Da vi fik spisekortet, viste det sig, at de havde masser af vegetar- og veganermad, idet samtlige retter med kød (kylling, svin, fisk, rejer osv.) kunne serveres med tofu i stedet. Der stod oven i købet også, at havde man allergiproblemer, skulle man blot snakke med personalet, så fandt de på noget. Det må man da kalde service.

 

Vi bestilte noget vegetargryde-noget med de der besynderlige navne, og det var det sædvanlige med hvide ris og alle mulige lækre grøntsager: forårsløg, gulerødder, bambusskud, broccoli, babymajs, små runde grønne chili etc. plus noget kokosagtig sauce. Tofuen var en underlig blegfiset og svampet udgave, men alt i alt meget udmærket.

 

Efter middagen gik vi en tur i det efterhånden farverige og livlige Møllevangskvarter, som er præget af indvandrerbutikker og liv på gaderne. Midt i det hele kørte pludselig et festligt tudende (bilhornene, förstås...) bryllupsoptog langsomt gennem Ystadsgatan. Sydlandsk stemning!

 

 

Morgenmad på hotellet

En stor overraskelse! Dette ganske tilfældige hotel havde ud over det almindelige internationale bjerg af kødpålæg, mælkeprodukter og æg et helt arsenal af »besynderlige« ting: 7 slags frugt, tomat, agurk, peberfrugt, bønnespirer, 5 slags müsli inkl. glutenfri, tørret banan, svesker, rosiner, hørfrø, gluten- og mælkefri kiks plus 5 andre slags kiks eller knækbrød, sojamælk, havremælk, laktosefri mælk, laktosefri yoghurt, mælkefri margarine, øko-grovbrød, appelsinjuice, æblejuice, tomatjuice, 5 slags marmelade inkl. sukkerfri, frugtsalat, hybensuppe og risgasletter. Det var utroligt tilfredsstillende, og man blev i helt godt morgenhumør.

 

 

Café Madame, Falsterbogatan 1 (ny adresse)

Så gik vi på opdagelse. Vi havde kig på en café, som var nævnt på HappyCow, Chez Madame. Det viste sig at være et OK hyggeligt sted i Brønshøj/Husum-agtige omgivelser, en café-indrettet lejlighed i et boligkvarter fra 1930erne. Man kunne sidde udenfor på fortovet og på et grønt areal mellem boligblokkene. (Passer ikke mere, da cafeen er flyttet siden.)

 

Vi spiste 2 x hjemmebagte boller m/artiskok og pestocreme, spirer, cherrytomater, rødløg, rødkålsstrimler, græskarkerner og 3 slags salatblade à kr. 52,00 plus 1 chai the kr. 20,00. De havde fem-seks veganske retter og to vegetariske, som kunne ændres til veganske, og derudover havde de en hel del veganske kager. Et stille og behageligt sted med søde folk.

 

Derefter gik vi lidt rundt igen. Et sted langt ude ad Admiralsgatan så vi et farvestrålende skilt i en grill/gadekøkken/kiosk, der triumferende meddelte: »Sojaburgern är tilbaka!«, som om det var en kær ven, der var kommet hjem efter en længere rejse. De fleste af disse grillkiosker har en eller anden vegetarisk »ret«, men det er ikke specielt lækkert, da de ofte blot griller en sojaburger i kødolien. Men vi var på vej til...

 

 

Glassfabriken, Kristiansstadsgatan 16

Det første vi så, var et syndigt rod uden for caféen. Det var lørdag og der var loppemarked. Der sad en håndfuld unge mennesker rundt omkring på fortovet med hver deres lille bod med, tøj, sko, bøger, blade, elektroniske dimser, gamle figurer og malerier osv.  Det viste sig at være et slags kulturcenter og samlingssted for kunstnere, bohemer, venstreorienterede aktivister og den slags. Der var plakater overalt: møder, arrangementer, teater, fester eller blot slogans og propagande. Det lignede fuldstændig miljøet fra min ungdom omkring Studentersamfundet, Det ny Samfund, Huset i Magstræde etc. i København i 1960erne. Selv de anarkistiske tidsskrifter stod på en hylde.

 

Vi satte os udenfor og spiste et par rugbrødssandwiches med marineret tofu og salat til 45,00 kr. Deres sandwich-system var: Ciabatta eller rugbrød plus salat med enten humus, tofu, tahin eller pesto. Så havde de en Høst-anretning med grillede svampe, hvidløg, ingefær, rødløg, cream cheese (vegansk) og persille til 50,00 kr. Og der var gså en BBQ-tallerken med sojastrimler, tomat og rødløg til 50,00 kr., en pesto-anretning med soltørrede tomater, hasselnøddepesto, tomat, rødløg og salat til 40,00 samt en salat med bønner til 50,00. Man kunne også få bær-smoothies til 30,00 kr. Alt var vegansk, men man kunne få komælk i kaffen, hvis man bad om det. Et udmærket sted med god stemning.

 

 

Kaptensbrons Kiosk, Lilla Nygatan

Så daskede vi rundt igen og gjorde diverse iagttagelser, f.eks. bare på en lille bid af Sødre Förstadsgatan: Restaurant Indian Haweli, i nr. 88, havde 13 vegetarretter til omkring 80,00 sv. kr., en urtebutik i nr. 86 solgte krydderier og krydderurter i løs vægt samt ikke-dyretestede plejeprodukter, og Medicin-kvinden, nr. 81 med naturmedicin, urtethe og den slags. Så kom vi op til Kaptajnsbroen og opdagede, at vi slet ikke var mere sultne. Men vi registrerede følgende:

 

Vegetar, alle til 40,00 kr./med drik 55,00 kr.:

Bolle med kartoffelmos eller pommes frites, agurk og tyttebær

Grøntsagsnugget med nudler eller pommes frites

Græsk ostepie m/salat

 

Vegansk:

Pølse m/brød 25,00 kr./40,00 kr.

Pølse m/pommes frites eller kartoffelmos 35,00 kr./50.00 kr.

Fransk hot-dog 30,00 kr./45,00 kr.

Cheese-burger 35,00 kr./50,00 kr.

Forårsruller 10 stk mini m/nudler 40,00 kr./55,00 kr.

Lemon marsala-burger 30,00 kr/45,00 kr., bestående af 80 g »bøf« af grønne linser, sorte bønner, fennikel, citron, koriander.

Bøf a la Lindström 45,00 kr./60,00 kr., bestående af 2 »bøffer« af bønner, rødbeder, kapers og løg m/pommes frites eller kartoffelmos, syltet agurk, tyttebærsyltetøj, salat.

Varm toast med vegansk ost og friske svampe 22,00 kr./37,00 kr.

En ret med Tzatziki, spelt, pommes frites, nudler, salat 74,00 kr./89,00 kr.

  

Vi fik altså ikke spist noget af det. Det kunne ellers have været sjovt at smage en vegansk udgave af den typisk svenske Bøf Lindstrøm, men det må blive en anden gang.

 

 

I øvrigt købte vi også en hel del ind i de almindelige supermarkeder, bl.a. ajvar, blåbær, chili-knækbrød, gule ærter, havremælk, ingefær, bygkorn, mælkefri margarine, quinoa i tre farver (hvid, rød, sort), rosmarin, rugboller og mere sorte ris.

 

Af alt det, jeg har nævnt her, er 90 % økologisk.

 

Se også Maj Juul Nielsens Malmø-liste her:

 

Se HappyCow's Malmø-liste her

 

 

 

2 Berlin

 

 

2 Rapport fra Berlin december 2009

 

Lidt før jul tog min kone og jeg et par dage til Berlin. Da det blev hylende frostvejr med minus 13 grader, var der ikke noget med at daske rundt på gaderne og studere folkelivet, så i stedet studerede vi veganer-caféer. Her er en lille rapport:

 

 

Café Vux, Wipperstrasse 38, Neukölln

(U-bahn: U7 til Karl-Marx-Strasse).

Det var et Bagel-sted, og de havde 6-7 forskellige slags. De fleste var med »falsk kød og ost« i skiver, som skulle efterligne kødkulturens sandwichstil, men det bryder vi os ikke om. Derfor udvalgte vi de to, som mest lignede ordentlig mad: Brita fik en med humus og salat, og jeg fik en med »seitan Limao«, som trods navnet angiveligt var brasiliansk inspireret. Det var første gang, jeg spiste seitan, men jeg overlevede. Begge bagellerne smagte udmærket, men ikke specielt interessant. De kostede 3,50 euro stykket. Brita fik også et glas Chai-te med sojamælk samt en lille medfølgende pebernød (2,50 euro) og jeg prøvede »for sjov« en smoothie med acai og kokos (3,80) – det var noget sødladent stads, men interessant smag... Nå, men det var OK alt sammen. Vi blev opfordret til at komme igen, især søndag kl. 11, hvor de serverede en by-berømt brunch, men det nåede vi desværre ikke.

 

Stedet var hvidt, rent og bart, nærmest puritansk/spartansk. Der var to rum med plads til vel i alt omkring 25 mennesker. Interieuret var genbrugsmøbler, der var malet hvide. Betjeningen var en genert, halvfjumret fyr. Musik: kvalmende standard popmusik.

 

Se mere her: www.vux-berlin.com

 

 

Vöner, Boxhagenerstrasse 56, Friedrichshain

(S-bahn til Ostkreutz).

Her efterlignede de det tyrkiske Döner-fænomen: en søjle af sammenmast seitan, soja og grøntsager roterede foran en lodret grill, og så blev der skåret strimler af, som sammen med lidt salat/tomat/agurk plus en chili/tomat-sauce blev proppet ind i et sammenklappeligt hvidt, grillet brød. Jo, jo, det smagte skam glimrende (3,20 euro). Og Brita fik en Bio-burger Classic: en seitan/soja-delle i en fuldkornsbolle med spirer, tomat, løg, agurk og salat oversjasket med både ketchup og remoulade. Jo. Jo, den smagte skam også godt (3,50).

 

Det var et lille (max. 12-15 gæster), ramponeret, næsten usselt sted, men vi blev lidt i tvivl om, at det måske var med vilje: et sted i væggen, hvor der havde været en dør, var der fyldt groft ud med mursten og kalk, som var synligt og dekoreret med et par genbrugseffekter og »brugte« billeder i trærammer. Møblementet var en blanding af ældgamle, delvis defekte og reparerede stole og borde samt lidt moderne barstole (stål, plastik). Betjening: en lidt fraværende dame. Musik: Dårlig tysk punk-pop.

 

Link 

 

 

Yoyo Foodworld, Gärtnerstrasse 27, Friedrichshain

(S-bahn til Ostkreutz eller U5 til Samariterstrasse).

Endnu en fast-food-café: Alt i burgere, bollede og bøffede kødefterligninger, stavlet op på stålfade til skue i en glasmontre. Man kunne også få pizza, salater, wraps med mere samt en hel masse kager. Desværre eller heldigvis kunne vi ikke spise noget, da vi lige havde forladt Vöner (ligger i nærheden), så vi nøjedes med kaffe (lunken og kedelig) og ingefær/citron-te (god), i alt 3.10 euro.

 

Mindre (30-40 personer), men pænt sted, men kedelige brune og orange farver. En sød og venlig pige serverede. Møblementet var lidt bedre genbrug, og musikken var amerikansk folk/country.

 

Se mere her: www.yoyofoodworld.de

 

 

Yellow Sunshine, Wiener Strasse 19, Kreuzberg

(U-bahn: U1 til Görlitzer Bahnhof).

Den største og mest kommercielle eller kædebutik-agtige fastfood-café, nærmest i 1960er cafeteria-stil, og med et overdådigt udvalg af fake-meat: seitan/soja-bøffer (kaldet »bratlings«, hvilket jeg hurtigt oversatte til »stegeklumper«) i forskellige runde, flade og ovale udformninger, falafler og boller og deller, tofustykker, »fiske-« og »kyllinge«burgere og selv en »Laplands-burger«... Den måtte jeg prøve – en skive »kød« af en marineret soja-tekstur med de sædvanlige salatblade, tomat, agurk og ketchup, og jo, ja, ikke dårlig, men heller ikke god, OK men kedelig. Brita prøvede en kyllingeburger (blandet seitan/soja-tekstur) med samme resultat: spiselig, men heller ikke mere. Vi fik ikke noteret priserne, men de var rimelige. 50 % vegansk, angivet ved retterne, hvad der er hvad.

 

Venlig, effektiv betjening bag glasmontren – vi fik smagsprøver, da vi spurgte, hvad de forskellige ting var for noget – og nyere møblement i stål og træ, en mere »kold« stil end de andre caféer. Ca. 40 personer. Musikken var dårlig tysk pop.

 

Se mere her: www.yellow-sunshine.com

 

 

NEDLAGT!

 

Majas Deli, Pappelallee 11, Prenzlauer Berg

(U-bahn: U2 til Eberswalderstrasse).

Dette lille, hyggelige sted havde trods vores internetoplysninger lukket, da vi kom (lørdag), så her er desværre ikke noget at rapportere. Men jeg tror, det er et godt sted. Det vi så udefra, virkede OK i den halvkunstneriske, boheme-agtige genbrugsstil, og maden beskrives tilforladeligt...

 

Se mere her: www.majas-deli.de

 

NEDLAGT!

 

 

NEDLAGT!

 

Hans Wurst Vegancafé, Dunckerstrasse 2a, Prenzlauer Berg

(U-bahn: U2 til Eberswalderstrasse).

Dette var en café med restaurant-indslag: udover nogle af de ovennævnte ting var der også ordentlig varm mad: Jeg fik ovnbagt pastinak og jordskok med tofufilet, basmatiris og hasselnøddesauce samt lidt julesalat med lucernespirer, og Brita fik Spaghetti Bolognaise med seitanstykker, marinerede røde peberfrugter, squash og aubergine samt lidt rucola, og vi tog en ekstra salat med hovedsalat, julesalat, rucola, rødløg, peberfrugt og sorte sesamspirer. Det var alt sammen god mad og meget lækkert, og det var nydeligt anrettet på tallerknerne. Priserne var OK: 9,60, 8,50 og 4,50. Øl: 2,30 og ingefær-te 2,50.

 

Det var et lidt større sted med 3 rum, måske til 50-60 personer. Møblementet var pænere 50/60er-genbrug a la Kirkens Korshær med stole, borde, sofaer (uopskåret mekka), lænestole og lamper i tilsyneladende tilfældig indkøbsorden, men rimeligt hyggeligt. Der var 60er-musik-kopier i højttalerne, bl.a. en fyr, der fortvivlet forsøgte at efterligne Bob Dylan (»det er måske ham selv«, sagde Brita, »han er jo lige så gammel som dig nu«...).

 

Hans Wurst har ingen ordentlig hjemmeside, men her er en år-gammel blog, der giver et indtryk: www.hanswurstvegancafe.blogspot.com (Et nyere kig på internettet synes at vise, at caféen er lukket nu.)

 

NEDLAGT!

 

 

La Mano Verde, Kempinski Plaza, Uhlandstrasse 181-183, 10623 Berlin

(U-bahn: U1 til Uhlandstrasse).

Stort og fint sted! Den ultimative, økologiske, veganske gourmet-restaurant! Ved ankomsten står et styks personale klar til at sørge for dit overtøj, og du bliver spurgt, om du har bestilt bord. Det havde vi ikke, så vi blev vist hen i et hjørne... Vi stavede os igennem et omfattende spise- og vinkort og blev enige om, at var det fint, så sku det sgu være fint, så vi bestilte det dyreste, de havde: Husets menu for to plus en god flaske Sylvaner.

 

Efter en »fin« ventetid fik vi hver udleveret et glas kirr med champagne, og lidt senere kom første ret: en vidunderlig avocado-gazpacho garneret med en ring af persillepesto og en tot alfalfa-spirer. God begyndelse. Derefter kom en forret-anretning bestående af 3 ting: Dels 2x4 stk. sushi, hvoraf et par var lavet af »pastinak-ris«, som var pastinak hakket ud i små stykker på størrelse med riskorn. Indholdet var dog det sædvanlige med gulerod, rød peber, avocado, rød pesto, men smagte ikke desto mindre rigtig godt (krydderier?). Og dels 2x2 stk »rødbede-ravioli«, hvilket var: to store, runde og tynde skiver rå rødbede penslet med grøn pesto, og imellem de to skiver rødbede var der en god klat humus med alfalfa-spirer, det hele placeret raffineret på skrå op ad en stor skefuld balsamico-marineret fennikel. Det var godt! Og endelig to klatter figen-noget, som også smagte bedre, end det, man var vant til.

 

Hovedretter var: 1) Paneret, marineret tofu på kartoffelsalat-medaljon, og 2) paneret mock tuna på tomat-tartar med en mild urtesauce. Også her gjaldt det, at selv så almindelige ting som kartofler og tomat smagte langt bedre end der hjemme. Er det krydderierne eller hvad? Men hvorfor det skal hedde mock tuna forstår jeg ikke – det er jo »blot« en udmærket kikærte-paté, som i øvrigt kan smagsvarieres i det uendelige...

 

Endelig var der tre små desserter: 1) Hindbærmousse med valnødder og blåbær, 2) Mynteis med en hvid (vanille?)sauce, 3) Chokolademousse. Mynteisen, som i sagens natur var grøn, var formet som en hånd: La Mano Verde! Oh rædsel! Der røg niveauet et hak ned! Men skidt, også desserterne smagte superb. Eneste samlede kritikpunkt kunne være, at der var for lidt bladgrønt. Samlet pris for alt for to personer: 102 euro, ca. 760 kr., hvilket må siges at være rimeligt.

 

Det tjener ikke noget formål at beskrive stedet nærmere, da restauranten er flyttet nærmere bymidten, siden vi var der. (De to store krystallysekroner var til salg!) Det er den nye adresse, jeg har angivet.

 

Se mere her. www.lamanoverde.com

 

 

NEDLAGT!

 

Til slut: Berlins veganske butik »Veni Vidi Vegi«, Pücklerstrasse 32, Kreuzberg (U-bahn: U1 til Görlitzer Bahnhof).

I et ganske lille lokale er der stuvet en masse poser, dåser, glas m.m. sammen af alskens almindelige og eksotiske veganske varer. Der er også en hylde med sko og støvler og to hylder med friske grøntsager. Her er der masser af ting og varianter, man ikke kan få i Danmark, og det er billigere. Vi fyldte en rygsæk. I butikken kan man også få en komplet liste over veganske, vegetariske og delvis vegetariske caféer og restauranter.

 

Se mere her: www.veganladen.de 

 

NEDLAGT!

 

 

Andre veganske restauranter:

 

Kopps, Linienstraße 94, 10115 Mitte, (U8 Rosenthaler Platz)

Link

 

Lucky Leek, Kollwitzstraße 54, 10405 Prenzlauer Berg, (U2 Senefelder Platz) Link

 

Mio Matto, Warschauer Straße 33, 10243 Friedrichshain. (U1, S5, S7, S75, M10 Warschauer Straße)

Link

 

Viasko, Erkelenzdamm 49, 10999 Kreuzberg, (U1 Kottbusser Tor oder Prinzenstraße)

Link

 

 

Andre veganske caféer:

 

Freckles Café, Nostizstraße 33, 10965 Kreuzberg, (U7 Gneisenaustraße oder U7/U6 Mehringdamm)

Link

 

Café Morgenrot, Kastanienallee 85, 10435 Prenzlauer Berg, (U2 Eberswalder Str. und M1 Schwedter Str.)

Link

 

Ohlálá Tartes Shop, Mainzer Straße 18, 10247 Friedrichshain, (U5 Samariterstraße)

Link

 

Pêle-Mêle, Innstraße 26, 12043 Neukölln, (U7 Karl-Marx-Straße)

Link

 

Sfizy Veg Pizzeria, Treptower Strasse 95, 12059 Neukölln, (S-Bf. Sonnenallee)

Link

 

Veganz Café, Schivelbeiner Straße 34, 10439 Prenzlauer Berg, (S- und U-Bf. Schönhauser Allee)

Link

 

Veganz Café, Warschauer Straße 33, 10243 Friedrichshain, (U1, S5, S7, S75, M10 Warschauer Straße)

Link

 

Vego Foodworld, Lychener Str. 63, 10437 Prenzlauer Berg, (S-/U-Bf. Schönhauser Allee oder U2 Eberswalder Straße)

Link

 

 

BUTIKKER:

 

Veganz, Schivelbeiner Straße 34, 10439 Prenzlauer Berg, (S- und U-Bf. Schönhauser Allee)

Link

 

Veganz, Warschauer Straße 33, 10243 Friedrichshain, (U1, S5, S7, S75, M10 Warschauer Straße)

Link

 

Dr. Pogo Veganladen-Kollektiv, Karl-Marx-Platz 24, 12043 Neukölln, (S Neukölln, U7 Karl-Marx-Straße)

Link

 

 

 

 

Til dem, der vil gå mere på opdagelse – jeg har jo f.eks. ikke nævnt isbarerne af indlysende årsager (minus 13 grader!) - er her den hjemmeside, jeg brugte før afrejsen:

 

www.berlin-vegan.de/berlin

 

 

3 Hamborg

 

 

3 Rapport fra Hamborg juli 2011

 

Vi fandt en billig bustur til Hamborg på nettet. Der er nu skåret så meget ned på rejseselskabernes udgifter, at man bliver sat af et stykke uden for byen og selv må tage U-banen til hotellet med pik og pak. Vi havde valgt et kedeligt hotel, men det lå nogenlunde i nærheden af Hauptbahnhof, hvilket jo var meget praktisk.

 

 

Season, Rathausmarkt 2, 20095 Hamburg-Altstadt

(U-bahn: U3 til Rathaus)

Vi var klar ved frokosttid og fandt den ene af de vegetariske Season-restauranter. Den lå groft sagt på hjørnet af Hamborgs rådhus i forbindelse med Bucerius Kunst Forum og fungerede som udstillingsbygningens resturant. Vi skulle ned i kælderen, hvilket ikke var specielt hyggeligt, selv om de havde malet det hele hvidt. Det var en buffet med ca. 20 forskellige salater og 8-10 varme retter plus nogle dessertmuligheder. Ved hver ret/salat var der tydeligt angivet, om det var vegetarisk eller vegansk eller om det indeholdt honning, yoghurt, hvidløg eller andre ting, som man kunne forestille sig at folk var interesseret i at undgå. Her er et lille udvalg:

 

Salater: Kidneybønner m/ananas, avocado m/ananas, fennikel m/ananas, kartofler i marinade, ratatouille, revet guleod, revet rødbede, blandet grøn salat, rucola, tomater, radiser. Varmt: Grønne bønner m/svampe, en hvidkålsret og en gryde kartoffelmos. Dessert: Jordbær, frugtsalat og frugtsuppe. Plus brød. Og der var også pizza og lasagne, men de flød med ost.

 

Der var mange flere ting, og der blev skiftet ud med andre retter, når et fad var tomt. Alle salater stod i knust is. Trods al denne overflod var der kun tre priser: En lille tallerken (6,50 €), en stor tallerken (7,90 €) og alt, hvad du kunne spise (11,99 €).

 

Se mere her: www.season-food.de

 

 

Loving Hut (Vegan Asian Restaurant), Markusstrasse 2, 20355 Hamburg

(S-bahn S1 eller S3 til Stadthausbrücke)

Ikke skrevet endnu...

www.lovinghut.de

 

 

Season, Schauenburger Strasse 49, 20095 Hamburg-Altstadt

(U-bahn: U3 til Rathaus).

En aflægger af Season ved Rådhuset, men en anelse mere mondæn. Ellers var det fuldstændig samme stil og samme slags mad, men der var lidt større udvalg og delvis nogle andre retter:

 

Salater: Drueagurker m/tomat og rødløg, artiskokker m/tomat og oliven, kikærter m/persille, sesamfrø og massala, lima-bønner m/tomat og rucola, grønne linser m/squash, gule linser m/indisk krydderi, quinosalat, pastasalat, orientalsk rissalat, hvidkål, rødbede, tortellini m/løg. Varmt: Svampe m/blegselleri, broccoli m/mandler, krydderris. Dessert: Jordbær, rødgrød, melonsalat, kage.

 

Priser samme som ovenstående. Hjemmeside samme som ovenstående.

 

 

LEAF, Eulenstrasse 8, 22765 Hamburg-Altona

(S-bahn S1 eller S3 til Altona)

Ikke skrevet endnu...

www.restaurant-leaf.de

 

 

WakuWaku,  Schauenburger Strasse 55, 20095 Hamburg-Altstadt

(U-bahn: U3 til Rathaus).

Denne »Bio-Wok«-restaurant lå næsten lige ved siden af Season 2, så der kiggede vi lige ind og så, at de havde 5-6 veganske retter blandt kyllinge-, lakse- og osteretter. Desværre kom vi ikke til at spise der, da vi ikke havde bemærket, at de havde lukket om søndagen.

 

Se mere her: www.waku-waku.eu

 

 

Se HappyCow's Hamborg-liste her

 

 

 

 

Plantemad © 2010 • plantemad@mail.dk • 42 45 94 14

Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug og intern administrativ brug er tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node