Forsiden  •  Sundhed  •  Miljø  •  Etik  •  Politik  •  Mad  •  Oversigter  

 

 

 

 

Salater

Tilbage til Opskrifter...

 

 

 

Almindelig grøn salat

En håndfuld salatblade, revet i småstykker

Et par tomater skåret i både

Et stykke agurk skåret i skiver eller tern

Et par champignon skåret i skiver

En lille dåse majs

Græskarkerner

Sesamfrø

Citron/appelsinsaft

 

Salatblade kan være alt muligt: Romainesalat, icebergsalat, pluksalat, endivie, kinakål, sareptasennep, rucola, radicchio, spinat, grønkål, bladbede, rødbedeblade, persille, brøndkarse, mælkebøtteblade, pak choi osv., gerne en blanding.

 

Grøntsagerne kan også være rød, gul eller grøn peberfrugt, grøn eller gul squash, blegselleri, asparges, revet gulerod, revet selleri, jordskokker i tern, avocado, radiser, broccoli, forårsløg, grønærter, dampede grønne bønner, lidt kogte kartofler, en håndfuld kogte bønner eller kikærter, fint snittet glaskål, fintsnittet fennikel, bønnespirer...

 

Kerner kan også være solsikkekerner, pinjekerner, sorte sesamfrø... eller nødder: knuste valnødder, hasselnødder, pecannødder, cashewnødder...

 

 

Det er en god ide også at komme en rest pasta, kartofler, ris eller andet korn (stivelse) i en blandet salat...

 

 

Let grøn salat

1 bakke blandet babysalatblade

1 romainesalat, snittet

1 agurk, i tern

1 bakke grønne vindruer, halverede

lidt citronsaft

 

 

Hurtig bulgursalat

2½ dl bulgur

½ liter kogende vand

persille eller mynteblade

10 cm agurk

1 gul peberfrugt

4-5 cherrytomater

1 lille dåse majs

citronsaft, tamari, presset hvidløg

sesamfrø

 

Hæld 2½ dl bulgur i en skål, hæld ½ liter kogende vand over og lad det stå og trække 15-20 min., mens du hakker en håndfuld persille eller mynte. Skær agurken og peberfrugten i småtern, cherrytomaterne i både og åben en lille dåse majs. Lav en dressing af citronsaft, tamari og presset hvidløg. Hæld det hele op i skålen til bulguren, når den har opsuget vandet. Drys med sesamfrø og bland det godt. Andre grøntsager kan naturligvis bruges efter ønske.

 

 

Hurtig couscous-salat

2½ dl couscous

½ liter kogende vand

basilikumblade eller korianderblade

½ agurk

1 lille gul squash

5-6 tørrede tomater

5-6 tørrede abrikoser

1 appelsin

sorte sesamfrø

 

Hæld 2½ dl couscous i en skål, hæld ½ liter kogende vand over og lad det stå og trække 15-20 min. Imens hakker du en håndfuld basilikum eller korianderblade og skærer et stykke agurk, en lille gul squash, 5-6 tørrede tomater, 5-6 tørrede abrikoser og 1 appelsin i tern. Hæld det op i skålen til couscous'en, når den har opsuget vandet. Drys med sorte sesamfrø og bland det godt.

 

 

 

 

 

 

 

Plantemad © 2010 • plantemad@mail.dk • 42 45 94 14

Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug og intern administrativ brug er tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node