|
Almindelig grøn salat
En håndfuld salatblade, revet i småstykker
Et par tomater skåret i både
Et stykke agurk skåret i skiver eller tern
Et par champignon skåret i skiver
En lille dåse majs
Græskarkerner
Sesamfrø
Citron/appelsinsaft
Salatblade kan være alt muligt: Romainesalat, icebergsalat, pluksalat, endivie, kinakål, sareptasennep, rucola, radicchio, spinat, grønkål, bladbede, rødbedeblade, persille, brøndkarse, mælkebøtteblade, pak choi osv., gerne en blanding.
Grøntsagerne kan også være rød, gul eller grøn peberfrugt, grøn eller gul squash, blegselleri, asparges, revet gulerod, revet selleri, jordskokker i tern, avocado, radiser, broccoli, forårsløg, grønærter, dampede grønne bønner, lidt kogte kartofler, en håndfuld kogte bønner eller kikærter, fint snittet glaskål, fintsnittet fennikel, bønnespirer...
Kerner kan også være solsikkekerner, pinjekerner, sorte sesamfrø... eller nødder: knuste valnødder, hasselnødder, pecannødder, cashewnødder...
Det er en god ide også at komme en rest pasta, kartofler, ris eller andet korn (stivelse) i en blandet salat...
Let grøn salat
1 bakke blandet babysalatblade
1 romainesalat, snittet
1 agurk, i tern
1 bakke grønne vindruer, halverede
lidt citronsaft
Hurtig bulgursalat
2½ dl bulgur
½ liter kogende vand
persille eller mynteblade
10 cm agurk
1 gul peberfrugt
4-5 cherrytomater
1 lille dåse majs
citronsaft, tamari, presset hvidløg
sesamfrø
Hæld 2½ dl bulgur i en skål, hæld ½ liter kogende vand over og lad det stå og trække 15-20 min., mens du hakker en håndfuld persille eller mynte. Skær agurken og peberfrugten i småtern, cherrytomaterne i både og åben en lille dåse majs. Lav en dressing af citronsaft, tamari og presset hvidløg. Hæld det hele op i skålen til bulguren, når den har opsuget vandet. Drys med sesamfrø og bland det godt. Andre grøntsager kan naturligvis bruges efter ønske.
Hurtig couscous-salat
2½ dl couscous
½ liter kogende vand
basilikumblade eller korianderblade
½ agurk
1 lille gul squash
5-6 tørrede tomater
5-6 tørrede abrikoser
1 appelsin
sorte sesamfrø
Hæld 2½ dl couscous i en skål, hæld ½ liter kogende vand over og lad det stå og trække 15-20 min. Imens hakker du en håndfuld basilikum eller korianderblade og skærer et stykke agurk, en lille gul squash, 5-6 tørrede tomater, 5-6 tørrede abrikoser og 1 appelsin i tern. Hæld det op i skålen til couscous'en, når den har opsuget vandet. Drys med sorte sesamfrø og bland det godt.
|
|