Forsiden  •  Sundhed  •  Miljø  •  Etik  •  Politik  •  Mad  •  Oversigter  

 

John McDougalls kostprogram

 

En tilnærmet dansk udgave af dette kostprogram kan ses på denne side:

 

Introduktion til plantemad

 

 

John McDougalls Color Picture Book

 

 

 

Craig McDougall:

A guide To Plant-Based Nutrition

 

 

 

Vegetarian and Vegan Foundation: Nutrition in a Nutshell

 

 

 

 

 

Mad

 

Hjertesygdomme, forskellige former for kræft, diabetes, slagtilfælde, forhøjet blodtryk, gigt, grå stær, Alzheimer's, impotens og mange andre kroniske sygdomme kan i det store og hele forebygges. Ydermere eksisterer der nu imponerende vidnesbyrd om, at fremskreden hjertesygdom, forholdsvis fremskreden kræft af visse typer, diabetes og enkelte andre degenerative sygdomme kan kureres med plantekost. (T. Colin Campbell)

 

It's the food! (John McDougall)

 

 

 

Plantemad - introduktion

En oversigt over, hvad det hele drejer sig om: frugt, grøntsager, bælgfrugter, fuldkornsprodukter, nødder og kerner, krydderier og krydderurter. Og hvorfor...

 

 

Omstilling

Nogle mennesker springer lige ud i det fra den ene dag til den anden, mens andre foretrækker at gå gradvis frem. Her er et forslag til en 4-ugers omstillingsplan fra kødmad til plantemad.

 

 

Råvarer

De fleste af de råvarer, vi bruger i den sunde plantemad, er de gode gamle og kendte: kartofler, gulerødder, løg, hvidløg,  porrer, kål, tomater, champignon, agurker, fuldkornsmel, ris osv. Men der er også et par sjove ting som tofu, tamari, miso, tahin, cashewnødder, asiatiske grøntsager, sødkartofler m.m.

 

 

Indkøb

Det er ikke nødvendigt med en masse eksotiske varer fra de varme lande eller fra mærkelige butikker, internetshops etc. De fleste råvarer til en fornuftig plantemad kan fås i de almindelige supermarkeder. Men enkelte vigtige eller sjove ting fås kun i specialbutikker. Her er en liste over helsekostbutikker og økologiske butikker m.m.

 

 

Opbevaring

De forskellige råvarer skal opbevares på forskellige måder: Køleskab, fryser, stuetemperatur, plastboxe, glas, papirsposer, frit osv.

 

 

Køkkenet

Det startede med, at jeg ville beskrive min morgenråkost, men det udviklede sig til en minutiøs beskrivelse af mit køkken med indhold...

 

 

Opskrifter

Det er en klar fordel at lære at lave mad uden opskrifter, men her er et alligevel lille udvalg af enkle opskrifter fra min hverdag: Morgen-mad, frokost, aftensmad, mellemmåltider og snacks, suppe, salat smoothies...

 

 

Vi spiser ude...

Her er et par oversigter over restauranter, caféer m.m., som gør det mere eller mindre i plantemad...

 

 

 

04.04.2013:

Tag dine børn med i køkkenet!

 

 

 

 

Plantemad © 2010 • plantemad@mail.dk • 42 45 94 14

Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug og intern administrativ brug er tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node