Bøger, der nævner komælkens rolle for udvikling af brystkræft:
Bogen kan købes i enhver boghandel eller på internettet, f.eks. gennem saxo
Jane Plants nye bog
Beat Cancer, 2014
Bogens hjemmeside
Bogens hjemmeside
Amazon Look Inside
White Lies
Eneste DVD/Video med Jane Plant
Jeg kan ikke anbefale Jane Plants kostprogram, da det bl.a. indeholder æg, fisk, rejer, kylling og olivenolie. I stedet anbefales John McDougalls kostprogram:
John McDougalls kostprogram
En tilnærmet dansk udgave af dette kostprogram kan ses på denne side:
Introduktion til plantemad
John McDougalls Color Picture Book
John McDougall:
Præsentation af Farvebilledbogen
Video 1 time 6 min
00.01.2015:
Mælkeprodukter giver øget risiko for prostatakræft
07.11.2014:
Ingen pålidelig forskning om mælks fordele
04.11.2014:
Mindre mælk = mindre kræftrisiko
28.10.2014:
Mælk forbundet med mere dødelighed og mere knoglebrud
18.12.2013:
Tomater mod brystkræft
09.10.2013:
Plantemad mindsker risiko for brystkræft
29.07.2013:
Mælk risikofaktor for kræft
25.07.2013:
MicroRNA i mælk øger risiko for kræft
02.07.2013:
Stegt kød giver risiko for brystkræft
15.05.2013:
Soja kan forøge virkningen af tamoxifen
07.05.2013:
Motion mindsker risiko for brystkræft
14.03.2013:
Brystkræft og mælkeprodukter: mindre overlevelse
19.12.2012:
Mælk øger risikoen for prostatakræft
09.12.2012:
Plantemad hjælper mod kræft
00.12.2012:
Kød og mælk giver tidligere pubertet
(= kræftrisiko)
26.11.2012:
Væksthormoner øger risiko for brystkræft
20.11.2012:
Plantemad beskytter mod kræft
06.11.2012:
Soja beskytter mod brystkræft
18.10.2012:
Modermælkserstat-ning forbundet med leukæmi
24.09.2012:
Diabetes giver højere risiko for brystkræft
26.06.2012:
Soja beskytter brystkræftpatienter mod tilbagefald
29.05.2012: Modermælks-erstatning hæver IGF-1-niveauet
00.04.2012:
Mælkeprodukter øger risiko for ovariekræft
03.04 2012:
Korsblomstrede grøntsager forbedrer overlevelseschancer
efter brystkræft
27.03.2012:
Hormonbehandling gav brystkræft
08.03.2012:
Komælk forhøjer risikoen for ovariekræft
00.01.2012:
Mammografi ingen fordel - tværtimod
11.12.2011:
Alkohol øger risiko for brystkræft
30.11.2011:
Hørfrø bekæmper brystkræft
23.9.2011:
Jo flere fibre, jo mindre brystkræft
22.09.2011:
Multivitaminpiller øger risikoen for bryst- og prostatakræft
21.09.2011:
Champignon beskytter mod brystkræft
00.09.2011:
D-vitamin mindsker risiko for brystkræft
00.05.2011:
Plantemad mindsker risikoen for kræft
05.04.2011:
Sødkartoffel og gule-rod hæmmer kræft
22.10.2010:
Soja giver mindre tilbagefald ved brystkræft
19.10.2010:
Grøntsager, især kål og gulerødder, mindsker risiko for brystkræft
18.08.2010:
Plantemad reducerer vækst i kræftceller med 20%
26.07.2010:
IGF-1 igangsætter puberteten
09.06.2010:
Lignaner blokerer for brystkræft
14.05.2010:
IGF-1 øger risikoen for brystkræft
00.05.2010:
Multivitamintilskud øger risikoen for brystkræft
00.04.2010:
Frugt, grøntsager og soja beskytter mod brystkræft
17.03.2010:
Ovariekræftpatienter overlever bedre på plantemad
09.12.2009:
Soja mindsker døds-risiko ved brystkræft
31.03.2009:
Soja mindsker risikoen for bryst- og prostatakræft
26.03.2009:
Soja beskytter børn mod brystkræft senere i livet
25.03.2009:
Mælk kan ikke anbefales i en sund kost
18.03.2009:
Champignon og grøn the beskytter mod brystkræft
17.02.2009:
Æbler bekæmper brystkræft
17.10.2008:
Mere vestlig kost i Kina giver mere brystkræft
00.01.2008:
IGF-1-mangel beskytter mod kræft
00.10.2007:
Mælk forbundet med brystkræft
24.07.2007:
Hormonterapi øger kræftforekomsten
17.07.2007:
Frugt og grøntsager halverer dødelighed ved brystkræft
10.07.2007:
Vestlig kost spreder brystkræft til Asien
20.04.2007:
Planteøstrogener mindsker kræftrisiko
01.02.2007:
Hørfrø hæmmer udvikling af brystkræft
19.01.2007:
Soja mindsker risiko for ovariekræft
18.12.2006:
Færre hormoner gav mindre brystkræft
22.02.2006:
Komælk (galactose) øger risikoen for ovariekræft
00.06.2006:
IGF-1 forhøjer risiko for brystkræft
24.08.2005:
Mælk, ost og fedt forhøjer risikoen for bryst- og ovariekræft
08.08.2005:
Komælk (lactose) øger risikoen for ovariekræft
01.09.2004:
IGF-1 forøger risikoen for brystkræft
00.06.2004:
Kina drikker mere og mere mælk
00.07.2000:
Veganske mænd har 9% mindre IGF-1
00.11.1983:
Fed fisk giver kemikalier i modermælk |
Brystkræft - komælkens rolle
Resumé af Jane Plant: »Dit liv i dine hænder«
© Leif Varmark, plantemad.dk, 2010, efter Jane Plant: »Dit liv i dine hænder«, Forlaget Aronsen, København 2008.
I denne bog beskriver den engelske professor i geokemi, Jane Plant, hvordan hun kurerede sig selv for brystkræft. Hun havde bl.a. arbejdet i Kina, og efterhånden begyndte hun at undre sig over den store forskel i hyppigheden af brystkræft, der var mellem Kina og de vestlige lande. Kun 1 ud af 10.000 kinesiske kvinder får brystkræft mod 1 ud af 10 kvinder i Vesten. Hun læste al den videnskabelige litteratur, hun kunne finde om kræft, og efter en række målrettede studier fandt hun frem til sammenhængen – kinesere og asiater spiser en plantebaseret kost med meget lidt kød og helt uden mælkeprodukter.
Jane Plant var midt under sit femte kræftangreb. Hun skriver selv: »Min kræft havde spredt sig til lymfekirtlerne på halsen på trods af, at jeg havde fået fjernet hele brystet, tre yderligere operationer, 35 strålebehandlinger, bestråling af mine æggestokke for at fremkalde menopause samt flere omgange kemoterapi. På trods af alle disse behand-linger mente mine læger, at jeg kun havde få måneder tilbage at leve i. Så kom jeg i tanke om, at mennesker på landet i Kina, hvor jeg havde forsket i jordbundskemi, havde meget lav forekomst af brystkræft.« Jane Plant holdt øjeblikkeligt op med at spise mælkeprodukter, og efter få dage begyndte hendes knude på halsen at skrumpe ind, og efter seks uger var den forsvundet. Hun har nu været fri for kræft i mere end 15 år.
Jane Plant har på baggrund af hundredvis af videnskabelige forskningsrapporter kunnet påvise, at mælk og mælkeprodukter er en væsentlig årsag til ikke blot brystkræft, men også æggestokkræft, prostatakræft og andre kræftformer, især de hormonafhængige. Hun bygger altså ikke på nogen form for alternative teorier eller spekulative filosofier, men på traditionel, videnskabelig forskning fra anerkendte universiteter. Det viser sig, at mælk er fyldt med kræftfremkaldende hormoner, vækstfaktorer (IGF-1, EGF m.fl.) og andre kræftfremkaldende kemikalier samt skadelige animalske proteiner som kasein. Det samme gælder naturligvis andre mælkeprodukter som fløde, creme fraise, yoghurt og ost m.m. I en senere bog påviser hun den overraskende sammenhæng mellem mælke-produkter og knogleskørhed trods mælkens indhold af calcium.
Det centrale i Jane Plants kostprogram er totalt at undgå mælk og alle andre mælke-produkter. Kosten skal være domineret af økologiske grøntsager og frugter, også som friskpresset saft. Sojaprodukter anbefales som kræfthæmmende, men man skal dog undgå for meget protein, især fra dyr. Kroppens surhedsgrad er af stor betydning for kræftvæksten. Kræftceller trives kun i en sur krop, hvilket blandt andet fremmes af kød og mælkeprodukter. Jane Plant anbefaler, at man spiser friske, ubehandlede og uraffinerede fødevarer og undgår hvidt sukker, hvidt mel og brød, hvide ris, almindeligt hvidt salt, færdiglavede industrifremstillede fødevarer og snacks (fast-food), margarine og alle mulige tilsætningsstoffer samt kunstigt fremstillede vitaminer. Maden må ikke komme i kontakt med plastik, især blød plastik, der afgiver hormonlignende stoffer til maden.
Bogen starter med et afsnit, hvor Jane Plant fortæller om sig selv og sin karriere som forsker. Dernæst forklarer hun, hvad kræft er og hvordan den opstår og udvikler sig i kroppen. Herefter fortæller hun om sit arbejde med jordbundskemikalier og sygdom i Kina og hvordan det går op for hende, at der er en sammenhæng mellem mælk og brystkræft. Og endelig fremlægger hun sit forebyggelses- og helbredelsesprogran i form af ti kostråd og ti livsstilsråd.
Til sidst har Jane Plant et afsnit om, hvorfor disse oplysninger ikke er gængs viden. Hun mener, at en del af forklaringen er lægernes manglende viden om kostens betydning, medicinalindustriens modvilje mod, at kræftramte kurerer sig selv med naturlige metoder, og at journalister ukritisk viderebringer lægers og industriens oplysninger om kemoterapi og anden kræftbehandling uden at tænke på alternativer eller supplerende naturlige midler for ikke at blive uvenner med industrien og kræftforskerne. Også kød- og mælkeindustriens interesser spiller en stor rolle her.
Den danske udgave af »Dit liv i dine hænder« indeholder de sidste nye forskningsresultater, som er samlet i et tillæg bag i bogen. Efter hvert kapitel er der et resume med de vigtigste punkter, som giver et godt overblik over bogens indhold.
Find Danmark! |
Kilde: Willam Haris, Vegsource Link |
Se også: Brystkræft - fedtets rolle
Se også: Prostatakræft |
Jane Plant:
Beating Brest Cancer by Cutting out Dairy Products
Video 13 min 34 sek
VVFs rapport om brystkræft
PCRMs hjemmeside om kræft
PCRM:
Sundhedsproblemer ved mælkeprodukter
Susan Levin:
Forsigtigheds-principper vedr. kræft og ernæring
John McDougalls sider om brystkræft
John McDougall:
Insuline-like Growth Factor 1 (IGF-1)
Video 9 min 20 sek
H. Gilbert Welch:
The Pros and Cons of Mammograms
Video 8 min 35 sek
Neal Barnard:
Milk and Cancer
Video 14 min 39 sek
Keith Block:
Plantemad styrker kræftpatienterne
Video 6 min 40 sek
Dean Ornish:
Gener, plantemad og brystkræft
Michael Gregers videos om brystkræft
Michael Greger:
Hørfrø giver bedre overlevelse ved brystkræft
Personlig historie:
Den 73-årige Suzanne
Pierce fra Alabama fortæller på YouTube, hvordan hun brugte Jane Plants bog i samarbejde med sin læge til at få kontrol over sin brystkræft:
Suzanne Pierce
Video 5 min 39 sek
T. Colin Campbell:
Undgå brystkræft gennem kosten
T. Colin Campbell:
Dairy Protein Causes Cancer
Thomas M. Campbell:
12 uhyggelige kendsgerninger
om mælk
Joel Fuhrman:
Beast Cancer Risk: Genetics vs. Lifestyle
Joel Fuhrman:
G-BOMBS - Greens, Beans, Onions, Mushrooms, Berries and Seeds
Joel Fuhrman:
Mammograms save few lives
William Li:
Can we eat to starve cancer?
Video 20 min 2 sek
Om komælk, se også:
Acne
Diabetes 1
Forstørret prostata
Kolik
Mælk, skadelige stoffer
Mælk, vitaminer
Ost
Prostatakræft
Sklerose
Også relevant:
Calcium
Knogleskørhed
|