Forsiden  •  Sundhed  •  Miljø  •  Etik  •  Politik  •  Mad  •  Oversigter  

Bøger, der nævner komælkens rolle for udvikling af brystkræft:

 

 

Bogen kan købes i enhver boghandel eller på internettet, f.eks. gennem saxo

 

 

Jane Plants nye bog

Beat Cancer, 2014

 

 

Bogens hjemmeside

 

 

Bogens hjemmeside

 

Amazon Look Inside

 

 

White Lies

Eneste DVD/Video med Jane Plant

 

 

Jeg kan ikke anbefale Jane Plants kostprogram, da det bl.a. indeholder æg, fisk, rejer, kylling og olivenolie. I stedet anbefales John McDougalls kostprogram:

 

 

John McDougalls kostprogram

 

En tilnærmet dansk udgave af dette kostprogram kan ses på denne side:

 

Introduktion til plantemad

 

 

John McDougalls Color Picture Book

 

 

John McDougall:

Præsentation af Farvebilledbogen

Video 1 time 6 min

 

 

00.01.2015:

Mælkeprodukter giver øget risiko for prostatakræft

 

07.11.2014:

Ingen pålidelig forskning om mælks fordele

 

04.11.2014:

Mindre mælk = mindre kræftrisiko

 

28.10.2014:

Mælk forbundet med mere dødelighed og mere knoglebrud

 

18.12.2013:

Tomater mod brystkræft

 

09.10.2013:

Plantemad mindsker risiko for brystkræft

 

29.07.2013:

Mælk risikofaktor for kræft

 

25.07.2013:

MicroRNA i mælk øger risiko for kræft

 

02.07.2013:

Stegt kød giver risiko for brystkræft

 

15.05.2013:

Soja kan forøge virkningen af tamoxifen

 

07.05.2013:

Motion mindsker risiko for brystkræft

 

14.03.2013:

Brystkræft og mælkeprodukter: mindre overlevelse

 

19.12.2012:

Mælk øger risikoen for prostatakræft

 

09.12.2012:

Plantemad hjælper mod kræft

 

00.12.2012:

Kød og mælk giver tidligere pubertet

(= kræftrisiko)

 

26.11.2012:

Væksthormoner øger risiko for brystkræft

 

20.11.2012:

Plantemad beskytter mod kræft

 

06.11.2012:

Soja beskytter mod brystkræft

 

18.10.2012:

Modermælkserstat-ning forbundet med leukæmi

 

24.09.2012:

Diabetes giver højere risiko for brystkræft

 

26.06.2012:

Soja beskytter brystkræftpatienter mod tilbagefald

 

29.05.2012: Modermælks-erstatning hæver IGF-1-niveauet

 

00.04.2012:

Mælkeprodukter øger risiko for ovariekræft

 

03.04 2012:

Korsblomstrede grøntsager forbedrer overlevelseschancer

efter brystkræft

 

27.03.2012:

Hormonbehandling gav brystkræft

 

08.03.2012:

Komælk forhøjer risikoen for ovariekræft

 

00.01.2012:

Mammografi ingen fordel - tværtimod

 

11.12.2011:

Alkohol øger risiko for brystkræft

 

30.11.2011:

Hørfrø bekæmper brystkræft

 

23.9.2011:

Jo flere fibre, jo mindre brystkræft

 

22.09.2011:

Multivitaminpiller øger risikoen for bryst- og prostatakræft

 

21.09.2011:

Champignon beskytter mod brystkræft

 

00.09.2011:

D-vitamin mindsker risiko for brystkræft

 

00.05.2011:

Plantemad mindsker risikoen for kræft

 

05.04.2011:

Sødkartoffel og gule-rod hæmmer kræft

 

22.10.2010:

Soja giver mindre tilbagefald ved brystkræft

 

19.10.2010:

Grøntsager, især kål og gulerødder, mindsker risiko for brystkræft

 

18.08.2010:

Plantemad  reducerer vækst i kræftceller med 20%

 

26.07.2010:

IGF-1 igangsætter puberteten

 

09.06.2010:

Lignaner blokerer for brystkræft

 

14.05.2010:

IGF-1 øger risikoen for brystkræft

 

00.05.2010:

Multivitamintilskud øger risikoen for brystkræft

 

00.04.2010:

Frugt, grøntsager og soja beskytter mod brystkræft

 

17.03.2010:

Ovariekræftpatienter overlever bedre på plantemad

 

09.12.2009:

Soja mindsker døds-risiko ved brystkræft

 

31.03.2009:

Soja mindsker risikoen for bryst- og prostatakræft

 

26.03.2009:

Soja beskytter børn mod brystkræft senere i livet

 

25.03.2009:

Mælk kan ikke anbefales i en sund kost

 

18.03.2009:

Champignon og grøn the beskytter mod brystkræft

 

17.02.2009:

Æbler bekæmper brystkræft

 

17.10.2008:

Mere vestlig kost i Kina giver mere brystkræft

 

00.01.2008:

IGF-1-mangel beskytter mod kræft

 

00.10.2007:

Mælk forbundet med brystkræft

 

24.07.2007:

Hormonterapi øger kræftforekomsten

 

17.07.2007:

Frugt og grøntsager halverer dødelighed ved brystkræft

 

10.07.2007:

Vestlig kost spreder brystkræft til Asien

 

20.04.2007:

Planteøstrogener mindsker kræftrisiko

 

01.02.2007:

Hørfrø hæmmer udvikling af brystkræft

 

19.01.2007:

Soja mindsker risiko for ovariekræft

 

18.12.2006:

Færre hormoner gav mindre brystkræft

 

22.02.2006:

Komælk (galactose) øger risikoen for ovariekræft

 

00.06.2006:

IGF-1 forhøjer risiko for brystkræft

 

24.08.2005:

Mælk, ost og fedt forhøjer risikoen for bryst- og ovariekræft

 

08.08.2005:

Komælk (lactose) øger risikoen for ovariekræft

 

01.09.2004:

IGF-1 forøger risikoen for brystkræft

 

00.06.2004:

Kina drikker mere og mere mælk

 

00.07.2000:

Veganske mænd har 9% mindre IGF-1

 

00.11.1983:

Fed fisk giver kemikalier i modermælk

Brystkræft - komælkens rolle

 

Resumé af Jane Plant: »Dit liv i dine hænder«

© Leif Varmark, plantemad.dk, 2010, efter Jane Plant: »Dit liv i dine hænder«, Forlaget Aronsen, København 2008.

 

 

I denne bog beskriver den engelske professor i geokemi, Jane Plant, hvordan hun kurerede sig selv for brystkræft. Hun havde bl.a. arbejdet i Kina, og efterhånden begyndte hun at undre sig over den store forskel i hyppigheden af brystkræft, der var mellem Kina og de vestlige lande.  Kun 1 ud af 10.000 kinesiske kvinder får brystkræft mod 1 ud af 10 kvinder i Vesten. Hun læste al den videnskabelige litteratur, hun kunne finde om kræft, og efter en række målrettede studier fandt hun frem til sammenhængen – kinesere og asiater spiser en plantebaseret kost med meget lidt kød og helt uden mælkeprodukter.

 

 

Jane Plant var midt under sit femte kræftangreb. Hun skriver selv: »Min kræft havde spredt sig til lymfekirtlerne på halsen på trods af, at jeg havde fået fjernet hele brystet, tre yderligere operationer, 35 strålebehandlinger, bestråling af mine æggestokke for at fremkalde menopause samt flere omgange kemoterapi. På trods af alle disse behand-linger mente mine læger, at jeg kun havde få måneder tilbage at leve i. Så kom jeg i tanke om, at mennesker på landet i Kina, hvor jeg havde forsket i jordbundskemi, havde meget lav forekomst af brystkræft.« Jane Plant holdt øjeblikkeligt op med at spise mælkeprodukter, og efter få dage begyndte hendes knude på halsen at skrumpe ind, og efter seks uger var den forsvundet. Hun har nu været fri for kræft i mere end 15 år.

 

Jane Plant har på baggrund af hundredvis af videnskabelige forskningsrapporter kunnet påvise, at mælk og mælkeprodukter er en væsentlig årsag til ikke blot brystkræft, men også æggestokkræft, prostatakræft og andre kræftformer, især de hormonafhængige. Hun bygger altså ikke på nogen form for alternative teorier eller spekulative filosofier, men på traditionel, videnskabelig forskning fra anerkendte universiteter. Det viser sig, at mælk er fyldt med kræftfremkaldende hormoner, vækstfaktorer (IGF-1, EGF m.fl.) og andre kræftfremkaldende kemikalier samt skadelige animalske proteiner som kasein. Det samme gælder naturligvis andre mælkeprodukter som fløde, creme fraise, yoghurt og ost m.m. I en senere bog påviser hun den overraskende sammenhæng mellem mælke-produkter og knogleskørhed trods mælkens indhold af calcium.

 

Det centrale i Jane Plants kostprogram er totalt at undgå mælk og alle andre mælke-produkter. Kosten skal være domineret af økologiske grøntsager og frugter, også som friskpresset saft. Sojaprodukter anbefales som kræfthæmmende, men man skal dog undgå for meget protein, især fra dyr. Kroppens surhedsgrad er af stor betydning for kræftvæksten. Kræftceller trives kun i en sur krop, hvilket blandt andet fremmes af kød og mælkeprodukter. Jane Plant anbefaler, at man spiser friske, ubehandlede og uraffinerede fødevarer og undgår hvidt sukker, hvidt mel og brød, hvide ris, almindeligt hvidt salt, færdiglavede industrifremstillede fødevarer og snacks (fast-food), margarine og alle mulige tilsætningsstoffer samt kunstigt fremstillede vitaminer. Maden må ikke komme i kontakt med plastik, især blød plastik, der afgiver hormonlignende stoffer til maden.

 

 

Bogen starter med et afsnit, hvor Jane Plant fortæller om sig selv og sin karriere som forsker. Dernæst forklarer hun, hvad kræft er og hvordan den opstår og udvikler sig i kroppen. Herefter fortæller hun om sit arbejde med jordbundskemikalier og sygdom i Kina og hvordan det går op for hende, at der er en sammenhæng mellem mælk og brystkræft. Og endelig fremlægger hun sit forebyggelses- og helbredelsesprogran i form af ti kostråd og ti livsstilsråd.

 

Til sidst har Jane Plant et afsnit om, hvorfor disse oplysninger ikke er gængs viden. Hun mener, at en del af forklaringen er lægernes manglende viden om kostens betydning, medicinalindustriens modvilje mod, at kræftramte kurerer sig selv med naturlige metoder, og at journalister ukritisk viderebringer lægers og industriens oplysninger om kemoterapi og anden kræftbehandling uden at tænke på alternativer eller supplerende naturlige midler for ikke at blive uvenner med industrien og kræftforskerne. Også kød- og mælkeindustriens interesser spiller en stor rolle her.

 

Den danske udgave af »Dit liv i dine hænder« indeholder de sidste nye forskningsresultater, som er samlet i et tillæg bag i bogen. Efter hvert kapitel er der et resume med de vigtigste punkter, som giver et godt overblik over bogens indhold.

 

 

 

 

Find Danmark!

Kilde: Willam Haris, Vegsource Link  

 

 

Se også: Brystkræft - fedtets rolle

 

Se også: Prostatakræft

 

Jane Plants hjemmeside

 

 

Jane Plant:

Beating Brest Cancer by Cutting out Dairy Products

Video 13 min 34 sek

 

 

 

VVFs rapport om brystkræft

 

 

 

PCRMs hjemmeside om kræft

 

PCRM:

Sundhedsproblemer ved mælkeprodukter

 

Susan Levin:

Forsigtigheds-principper vedr. kræft og ernæring

 

 

 

John McDougalls sider om brystkræft

 

 

John McDougall:

Insuline-like Growth Factor 1 (IGF-1)

Video 9 min 20 sek

 

 

 

H. Gilbert Welch:

The Pros and Cons of Mammograms

Video 8 min 35 sek

 

 

 

Neal Barnard:

Milk and Cancer

Video 14 min 39 sek

 

 

 

Keith Block:

Plantemad styrker kræftpatienterne

Video 6 min 40 sek

 

 

 

Dean Ornish:

Gener, plantemad og brystkræft

 

 

 

Michael Gregers videos om brystkræft

 

Michael Greger:

Hørfrø giver bedre overlevelse ved brystkræft

 

 

 

Personlig historie:

Den 73-årige Suzanne

Pierce fra Alabama fortæller på YouTube, hvordan hun brugte Jane Plants bog i samarbejde med sin læge til at få kontrol over sin brystkræft:

Suzanne Pierce

Video 5 min 39 sek

 

 

 

T. Colin Campbell:

Undgå brystkræft gennem kosten

 

T. Colin Campbell:

Dairy Protein Causes Cancer

 

 

Thomas M. Campbell:

12 uhyggelige kendsgerninger

om mælk

 

 

 

Joel Fuhrman:

Beast Cancer Risk: Genetics vs. Lifestyle

 

Joel Fuhrman:

G-BOMBS - Greens, Beans, Onions, Mushrooms, Berries and Seeds

 

Joel Fuhrman:

Mammograms save few lives

 

 

 

William Li:

Can we eat to starve cancer?

Video 20 min 2 sek

 

 

Om komælk, se også:

 

Acne

 

Diabetes 1

 

Forstørret prostata

 

Kolik

 

Mælk, skadelige stoffer

 

Mælk, vitaminer

 

Ost

 

Prostatakræft

 

Sklerose

 

Også relevant:

 

Calcium

 

Knogleskørhed

 

 

Plantemad © 2010 • plantemad@mail.dk • 42 45 94 14

Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug og intern administrativ brug er tilladt med en aftale med Copydan Tekst & Node